Historia

Vår historia

Föreningen Nonviolent Communication i Sverige startades 2020.Idén kom från att vi såg ett behov av att ha en gemensam plattform i Sverige som alla naturligt skulle kunna vända sig till för att finna kunskap och inspiration om NVC men som inte fanns tillgängligt. Vi såg därmed ett behov att fylla – av inspiration, gemenskap, lärande och sammanhållning. Styrelsens behov är också att bidra till tillgänglighet och spridandet av NVC för både individer och organisationer.

 

Föreningen är en mötesplats där både personer nya i NVC och mer erfarna ska kunna mötas i olika forum. Sen föreningen startade har vi fått många som prenumererar på vårt nyhetsbrev, som kommer på våra kostnadsfria och öppna introduktioner (som hålls helt på ideell basis av tränare i Sverige). Vi erbjuder också empaticaféer där medlemmar kan bli hörda med empati eller lyssna på andra med empati. På våra nätverksträffar bjuder vi in medlemmar till delaktighet och utveckling av föreningens arbete. För den som är medlem och vill hålla en workshop finns det möjligheter att enkelt nå andra som är intresserade och göra det på ett tryggt sätt. Man kan också få stöd att hitta en form att uttrycka sina idéer och tankar om vad man vill bidra med. Föreningen erbjuder också workshops från olika medlemmar med olika teman.

Som ett led i vår vision att sprida NVC i samhället har vi sagt ja till att ta ideella uppdrag utan kostnad, eller för symbolisk ersättning, för att inte konkurrera med de NVC-tränare som har sin inkomst via NVC. Om du vill komma i kontakt med NVC-tränare och andra utbildare, gå till dessa sidor: Certifierade NVC-tränare och Utbildare.

På den här sidan kommer vi kontinuerligt att dela med oss av det vi har gjort i föreningen. 

Ett urval av aktiviteter och statistik år från år.

2023
XX medlemmar
XX Nyhetsbrev prenumeranter
26 mars årsstämma
24-26 mars NVC helg
11-12 mars – Svenska Morenoinstitutet
feb -april 8 nycklar som gör skillnad
Vägar till frihet (3 tillfällen)
Empaticafé
Intro


2022
122 medlemmar
XX Nyhetsbrev prenumeranter
9 & 16 november – Om certifiering
8 oktober – Fryshuset – Barn till ensamma mammor
23 & 30 juli Praktisera NVC
20 mars årsstämma
Vägar till frihet (24 tillfällen)
Empaticafé
Intro


2021
53 medlemmar
XX Nyhetsbrev prenumeranter

28 mars årsstämma
3 oktober – empatidagen
Empaticafé
Intro

2020
32 medlemmar
XX Nyhetsbrev prenumeranter
3 oktober – Invigningsfest
8 juni föreningen bildas

Om du vill bli medlem i föreningen, klicka på nedanstående länk:

NYFIKEN PÅ VAD VI GÖR?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

The form you have selected does not exist.