Omvandla skam till sårbarhet, valfrihet och kraft

Omvandla skam till sårbarhet, valfrihet och kraft

Välkommen på en kurs där du får verktyg att upptäcka och omvandla skam. Du får kunskaper som gör det möjligt för dig att vara den som bestämmer hur du vill leva och agera, istället  för att skammen sätter upp gränser för ditt livsutrymme.

Lär dig att uttrycka önskemål du har varit för generad för att uttrycka. Hitta sätt att säga ja till det du vill säga ja till, och nej till det du inte vill utan att offra varken  dig själv eller dina relationer.

Skam har fått dåligt rykte. Och inte undra på, eftersom skamkänslor så lätt lägger sig i vägen för mod, intimitet och spänning, och blir ett hinder i många människors liv. Men det  behöver inte vara så. Skam kan faktiskt bli en tillgång om du hanterar den genom linsen av dina behov av tillhörighet, acceptans och värdighet. Under den här kursen kommer vi att undersöka vilken värdefull funktion skamkänslor kan ha. Vi kommer att undersöka  orsaken till varför mannen bakom NVC, Marshall Rosenberg, gav följande råd: ”gör aldrig något för att undvika skam.”  Vi kommer också att titta på hur du kan få större valfrihet istället för att låta skam bestämma gränserna för ditt livsutrymme. Men, om du  tex drömmer om att sjunga inför andra och du inte gör det för att slippa känna dig generad eller skämmas, är det inte skammen som hindrar dig från att sjunga, det är din ovilja och kanske oförmåga att omfamna och förvandla känslor av skam till något användbart. Med kunskaperna från den här kursen behöver du inte längre förminska dig själv och dina drömmar.

Date

2024-05-05
Expired!

Time

10:00 - 18:00

Mer info

Read More
Kategori (kryssa i Övriga)

Skicka kommentar